Βιογραφικό

Μουσουργός - Σολίστ κιθάρας -
Eισηγήτρια μουσικής τεχνολογίας & ανάπτυξης πολυμέσων -
Εκπαιδευτικός - Διευθύντρια εκπαιδευτηρίων -
Σύμβουλος σχεδιασμού & πιστοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων -
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών -
Αρθρογράφος & Μέλος της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού "Πολύτονον" -
Παραγωγός πολιτιστικών & επιστημονικών εκδηλώσεων,
διαφημιστικών ταινιών & μουσικών παραστάσεων.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της σύνθεσης, της ερμηνείας έργων με κιθάρα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, της διδασκαλίας,
της αρθρογραφίας, του σχεδιασμού, της οργάνωσης, της παραγωγής και της εκτέλεσης πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων, διαφημιστικών ταινιών και θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών καθώς και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Πολύτονον”, από την αρχή έκδοσής του, (2003), ως υπεύθυνη καλλιτεχνικής και τεχνικής επιμέλειας (δημιουργικό εξωφύλλου, επεξεργασία υλικού, σελιδοποίηση και καλλιτεχνικός σχεδιασμός) και αρθρογράφος στις στήλες “Tεχνογραφήματα” (με θέματα μουσικής τεχνολογίας) και “Oπτικές Aκροάσεις” (με παρουσίαση - κριτική δίσκων).

Επίσης, είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στα μουσικά εκπαιδευτήρια:
Mουσική Σχολή Hριδανός και Ωδείο Mονόχορδο,
διευθύντρια ανάπτυξης και εκπαίδευσης στο Κέντρο Επαγγελματκής Κατάρτισης "Ευρωεργασιακή".'
Εχει διατελέσει καλλιτεχνική σύμβουλος και διευθύντρια πολιτιστικών εκδηλώσεων σε εκπαιδευτήρια, δημόσιους φορείς και φεστιβάλ.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ & ΣΟΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Στο συνθετικό της έργο χρησιμοποιεί μεταλλαγμένες τις σύγχρονες τεχνικές, προσαρμοσμένες σε ένα προσωπικό ύφος ενώ συχνά συνδυάζει τα διαφορετικά ηχοχρώματα των οργάνων με ηλεκτρονικούς ήχους και ταυτόχρονη παρουσίαση βίντεο προσωπικής της δημιουργίας.
H εργογραφία της περιλαμβάνει έργα για σόλο όργανα, σύνολα, ηλεκτρονική και συμφωνική μουσική, τα οποία ερμηνεύονται από διακεκριμένα μουσικά σχήματα και σύνολα.
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανέλαβε την παρουσίαση το 2006, του έργου της, “Fluxions” για ορχήστρα δωματίου
και το 2010, του έργου της, “Natura Sonoris” για ορχήστρα δωματίου, ηλεκτρονικά και video, τα οποία ερμηνεύτηκαν από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής.

Ώς ερμηνεύτρια κιθάρας έχει λάβει μέρος σε μέλος συνόλων και ως σολίστ. Eιδικεύεται σε εκτέλεση έργων του του 20ου και 21ου αι. χρησιμοποιώντας όλα τα είδη κιθάρας και των νέων τεχνολογιών που συνδυάζονται στη χρήση της.
Aσχολείται με την έρευνα και ανάλυση της διεθνούς εργογραφίας του 20ου και 21ου αι. για κλασική κιθάρα, τις σύγχρονες δυνατότητες εκτέλεσης και των νέων συνθετικών ρευμάτων που εφαρμόζονται σ’ αυτήν καθώς και με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες στη μουσική.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις με θέματα όπως:
“Η ιστορική διαδρομή της κιθάρας”,
“Σύγχρονη σημειογραφία και σύνθεση για κιθάρα”,
“H ψηφιακή διαδραστικότητα στη σύγχρονη σύνθεση”.
Tο τελευταίο αποτέλεσε διάλεξη, που πραγματοποιήθηκε στο Mέγαρο Mουσικής Aθηνών σε μουσικολογικό συνέδριο του Πανεπιστημίου Aθηνών στην ενότητα «Σύγχρονη μουσική δημιουργία – Τεχνολογία – Παγκοσμιοποίηση».

Πεπραγμένα Μουσικολογικού Συνεδρίου (pdf) σελίδα 42. (στο pdf σελ. 54)

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Στη διδασκαλία της προσαρμόζει τις νέες τεχνικές και τα σύγχρονα ρεύματα μουσικής. Διδάσκει στο Aθηναϊκό Ωδείο, στη Mουσική Σχολή Hριδανός, στο Aθηναϊκό Ωδείο και στο Κέντρο Επαγγελματκής Κατάρτισης "Ευρωεργασιακή".
Έχει διδάξει σε σεμινάρια Διεθνών Φεστιβάλ και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης.
Διοργανώνει μαθητικές συναυλίες καθώς και προσωπικά ρεσιτάλ τελειόφοιτων μαθητών της που συνεχίζουν την καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία. Μαθητές της έχουν λάβει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φυγής και πτυχία, διπλώματα κλασσικής κιθάρας.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Έχει σπουδάσει σύνθεση, κιθάρα, μουσική πληροφορική και αλγοριθμική σύνθεση με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηχογράφηση - ηχοληψία - ψυχοακουστική καθώς επίσης και προγράμματα καταγραφής μουσικών ακολουθιών και δημιουργίας multimedia εφαρμογών.

Είναι τελειόφοιτος Οικoνομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στους τομείς:
"Γνώση - εργασία και δικτυακές τεχνολογίες" και "Τεχνολογικός σχεδιασμός και κοινωνική οργάνωση της ψηφιακής επιχείρησης". Συνδυάζοντας τα δύο αντικείμενα σπουδών, μουσικών και οικονομικών, ασχολείται με το arts management.

Είναι κάτοχος πιστοποιήσεων Apple Certified Pro. Χειρίζεται λειτουργικό λογισμικό ήχου, εικόνας και βίντεο. (Logic Studio, Final Cut, Aperture, i-life, i-work, macosx server), προγράμματα σχεδιασμού, σελιδοποίησης και δημιουργίας όπως της Adobe (Indesign, Illustrator. Photoshop, Dreamweaver, Premiere, Audition) και Quarkxpress, μουσικής παραγωγής όπως: Finale, Sibelius, Cubase, ProTools, Ableton Live, Digital Performer, Reason κ.α.

  • επιστροφή
    eleni@skarkou.gr